Зеленски благодари на Борисов, Петков и Пеевски за подкрепата за Украйна

Украинският президент е провел видеоконферентен разговор с тримата лидери

13.01.2024 | 18:40 Редактор: Тодор Петров
Зеленски благодари на Борисов, Петков и Пеевски за подкрепата за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на трима български лидери за решенията, взети от Народното събрание за подкрепа на страната му. Зеленски е имал видеоконферентен разговор с Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски. 

"Решенията на вашите три партии бяха от изключителна помощ за Украйна", е заявил украинският президент. 

Той е изразил благодарност, че подкрепящата евроатлантическите ценности коалиция в България поддържа проевроатлантическа Украйна. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е пожелал мир, който да се постигне с пълна победа. 

"Вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа", е заявил Петков и е дал уверение, че подкрепата ще продължи и през новата година. 

Пеевски също е уверил, че ще бъдат полагани всички усилия за максимална подкрепа, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО, е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
Идио#и
преди 3 месеца
Тримата глупац$ се подмазват и обещават, че ще продължават да убиват хора в името на евроатлантическите " ценности" и въпреки недоволството на мнозинството от българските граждани. Накрая Русия да не ги "демократизира " с бомби по американски тертип. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Хаха
преди 3 месеца
Е как няма да благодари! И ръце ще челува, а други неща!Тия тримата са за унижаване от българския народ!Тагаренко върна ли се или отиде да чеша егото на наркото? Сигнализирай за неуместен коментар