Хутите: САЩ и Великобритания ще платят висока цена за агресията

Организацията се закани, че няма да спре с ударите по кораби, свързани с Израел

12.01.2024 | 08:36 Редактор: Искра Ангелова
Хутите: САЩ и Великобритания ще платят висока цена за агресията

САЩ и Великобритания трябва да са готови да заплатят висока цена за масираните удари по Йемен. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Йемен Хюсеин ал Ези.

"Страната ни беше подложена на масирана военна агресия от американски кораби, подводници и бойни самолети. Несъмнено Лондон и Вашингтон трябва да са готови да платят висока цена", заяви той.

Междувременно организацията използва социалната мрежа X, за да сподели, че няма да спре да атакува кораби, свързани с Израел.

"Няма абсолютно никакво оправдание за тази агресия срещу Йемен, тъй като не е имало заплаха за международното корабоплаване в Червено и Арабско море, а насочването е било и ще продължи да засяга израелски кораби или такива, които се насочват към пристанищата на окупирана Палестина", написа говорителят на групировката Мохамед Абдулсалам.

"Би Би Си" потвърди, че Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН след ударите на Великобритания и САЩ. Медията твърди, че ударите са поразили повече от 60 цели, като са поразени командни и контролни възли, складове за боеприпаси, системи за изстрелване, радарни системи за противовъздушна отбрана.

Припомняме ви, че голяма част от световния нефт и природен газ идват от региона, а Червено море се използва за транспортиране на приблизително 15% от световния корабен трафик. Някои големи корабни линии и петролен гигант вече пренасочиха кораби около Южна Африка.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
А
преди 3 месеца
Да осъдим незабавно американската и британската агресия срещу Йемен и да наложим санкции в името на демокрацията. Да не би Галя от посолството не разрешава? Сигнализирай за неуместен коментар