Русия атакува все по-яростно, но Зеленски е сигурен, че Москва ще отстъпи като студа

От началото на годината се наблюдава ескалация на атаките

11.01.2024 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Руска ракетна атака удари хотел в Харков в Североизточна Украйна. При удара са ранени 11 души. 

В навечерието на втората годишнина от началото на войната, вместо успокояване на военния конфликт между Москва и Киев, от началото на годината се наблюдава ескалация на атаките и скок в броя на цивилните жертви и разрушения.

Две ракети удрят централен хотел в град Харков. Сред 30-те гости на хотела е имало и турски журналисти. Един от ранените е в много тежко състояние, съобщи кметът Игор Терехов в Telegram. Няколко други сгради, включително два жилищни блока, и автомобили са засегнати от ракетния удар. 

От първата си задгранична визита за 2024 година в Литва, президентът Володимир Зеленски се обяви за продължителна военна подкрепа и ново оборудване, за да може да устои на атаките с дронове и ракети от Русия, които ескалират от началото на година. 

"Когато сме заедно, дори студът отстъпва. Сигурен съм, че Русия също ще отстъпи. Не знаем кога, но знаем, че ще се случи!", заяви той.

Вестник "Ню Йорк Таймс" цитира войници от фронтовата линия, които споделят, че руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 2
Руси
преди 3 месеца
Студът може да отстъпи, но не и Русия! Сигнализирай за неуместен коментар