Полярен циклон обхвана Румъния, температурите ще паднат до -20 градуса

Снежната виелица блокира пътища в страната

08.01.2024 | 15:21 Редактор: Толя Стоянова
Полярен циклон обхвана Румъния, температурите ще паднат до -20 градуса

Румъния е в плен на полярен циклон. Жълт код за сняг, виелица и слана е в сила за източната част на страната.

Шест милиона румънци са засегнати заради лошото време, съобщава Диджи24. Метеоролозите прогнозират през следващите дни температурите да паднат до -20 градуса.

Заради нулева видимост няколко пътища в източните окръзи Бузъу и Вранча са затворени. Снежната виелица блокира пътища в окръг Васлуй, където поривите на вятъра достигат 80 км/ч. Ниската видимост затруднява движението и в района на Марамуреш, Северна Румъния.

В община Мироняса в окръг Яш учителите не успяха да пристигнат навреме за учебните занятия, тъй като бяха блокирани в снега. Следобедните часове в Яш са отменени. Там от вчера вали сняг на парцали. Силни снеговалежи се очакват и в областите Мунтения и Добруджа. 

Междувременно две коли заседнаха в снега в окръг Нямц. Наложи се намесата на екип на пожарната, информира Инспекторатът за извънредни ситуации. 44 снегопочистващи машини обслужват републиканските пътища в Румъния. До момента са изразходвани около 400 тона сол, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Истинските причини за изменението на климата са периодичността с цикъл от 12 000 години, за което свидетелстват научните трудове на учените: И. П. Копилов, В. В. Бушуев, В. Н. Ларин, Н. В. Петров, Дъглас Б. Вогт, Чан Томас. Търговията с квоти за емисии на CO2 е само бизнес инструмент на политическата върхушка на заинтересованите страни.Абонирайте се, изучавайте, действайте: https://***/klimat_realnost Сигнализирай за неуместен коментар