САЩ дават $10 млн. за информация за петима, набиращи средства за "Хамас"

Три от петте лица, които издирват, са част от инвестиционната мрежа в Турция

05.01.2024 | 20:23 Редактор: Деси Николова
САЩ дават $10 млн. за информация за петима, набиращи средства за

САЩ предприеха нови стъпки срещу финансирането на "Хамас". Държавният департамент обяви награда от 10 милиона долара за всеки, който даде информация за пет лица, замесени в набирането на средства за палестинската групировка.

Три от петте лица са част от инвестиционната мрежа на "Хамас" в Турция. Другите двама са базирани в Катар и в Судан и са отговорни за прехвърляне на десетки милиони долари в полза на организацията, която изби повече от 1000 души в Израел миналия октомври, информира БНР.

Департаментът обеща също парични награди за всякаква информация, свързана с "основни донори или финансови посредници на "Хамас", "бизнеси или инвестиции, притежавани или контролирани от "Хамас" или неговите финансисти" и "фалшиви компании, ангажирани в международни доставки на технологии с двойна употреба от името на "Хамас".

Снимка: Pexels


1
1 rate up comment rate down comment 0
БезродникаПаситто
преди 4 месеца
Щом световните терористи дават тези пари, означава, че ги е хванало яко шубето,защото хората, които подкрепят Хамас вероятно са стотици милиони по света. Сигнализирай за неуместен коментар