Кадиров разменя пленени украински войници срещу отмяна на санкции

"Имаме пленници, които взехме в Донецка и Луганска народни републики, заяви той

05.01.2024 | 17:36 Редактор: Толя Стоянова
Кадиров разменя пленени украински войници срещу отмяна на санкции

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров предложи да освободи пленени войници от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в замяна на отмяна на санкциите срещу членове на семейството му, предаде ТАСС.

"Имаме пленници, които взехме в Донецка и Луганска народни републики. Предавам на нашия гост, бившия инспектор на ООН за наблюдение на ликвидирането на иракските оръжия за масово унищожение Скот Ритер, списък на пленените във войната. Ако отменят санкциите срещу майка ми, дъщерите ми, невинни хора, коне и срещу мен, тогава ще се откажем от тези хора", заяви Кадиров.

Когато списъкът е предаден на Ритер, е показан видеозапис на заловени украинци. Във видеото те са заявили, че се предлага да бъдат освободени 20 затворници, при условие че бъдат отменени санкциите срещу роднините на Кадиров, неговите самолети и коне.

Бившият инспектор на ООН за наблюдение на ликвидирането на иракските оръжия за масово унищожение Скот Ритер, който преди това е служил в разузнаването в Корпуса на морската пехота на САЩ, е на посещение в Грозни.

Чешката република замрази активи на Рамзан Кадиров, включително няколко коня, като част от международните санкции, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС