Кадиров: Конфликтът в Украйна ще приключи през лятото на 2024 г.

"Виждаме как се държи Израел във военните операции в Ивицата Газа", каза ръководителят на Чечения

14.12.2023 | 14:43 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров: Конфликтът в Украйна ще приключи през лятото на 2024 г.

Конфликтът в Украйна може да приключи през лятото на 2024 г. Това каза ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров относно това кога се очаква да приключи специалната военна операция в Украйна, съобщават руски медии. Кадиров отбеляза, че продължителността на конфликта е свързана със специална задача, която руският президент Владимир Путин постави на военните, съобщават руски медии.

Кадиров смята, че краят на специалната военна операция може да се очаква през юни или юли следващата година. Кадиров подчерта още, че ако сам е вземал решения, конфликтът е щял да приключи за три месеца.

"Виждаме как се държи Израел във военните операции в Ивицата Газа и нашата задача е да не унищожаваме градовете колкото е възможно повече, да преговаряме с онези, които искат да се предадат", обясни ръководителят на Чечня.

Кадиров също отбеляза, че в противен случай руските военни отдавна биха превзели Киев.

Според него върховният главнокомандващ е назовал основната задача: да не се разрушават максимално градовете, да се попречи на западните страни да навлязат на руска територия и да наложат своите условия.

Снимка: БГНЕС