Зеленски: Русия понася тежки загуби на бойното поле, няма признаци за мир

Нанасянето на удари в Крим е от решаващо значение, смята украинският президент

02.01.2024 | 09:03 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Русия понася тежки загуби на бойното поле, няма признаци за мир

"Представата, че Русия печели почти двегодишната война в Украйна, е само "усещане" и Москва все още понася тежки загуби на бойното поле", заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю, публикувано от сп. "Икономист".

По думите на Зеленски няма реални признаци Русия да се интересува от мир и всяка индикация, че Москва иска да преговаря, означава, че Русия изчерпва своите оръжия и войници.

"Виждам само стъпките на една терористична страна", каза украинският президент пред списанието, цитиран от БТА.

Зеленски също така посочи, че нанасянето на удари по силата на Русия в Крим е от решаващо значение за намаляване на атаките срещу Украйна, както и защитата на градовете в източната част на страната.

Снимка: БГНЕС


3
3 rate up comment rate down comment 0
Боже
преди 4 месеца
2
1 rate up comment rate down comment 0
Я се скрий
преди 4 месеца
1
5 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 4 месеца
Русия понасяла тежки загуби... Значи, Украйна вече не се нуждае от нашата помощ! Сглобката изпрати всичко, което украинците поискаха! А сега ще даваме милиарди, за да купуваме американски бойни машини от 70-те години, и друго въоръжение. Само за 2024 е предвидено да похарчим над 4 милиарда! За сравнение, за болните деца от "Българската Коледа" бяха събрани 2,5 милиона лева....... Сигнализирай за неуместен коментар