Пищни тържества в цял сват за ЧНГ, фойерверки излетяха директно от Лондонското око

Хиляди посрещнаха 2024 г. на Копакабана в Рио де Жанейро

01.01.2024 | 13:54 Редактор: Елеонора Танева

С мащабни фойерверки, музика на живо и светлинно шоу - така по света посрещнаха новата 2024-та година. От Изток на Запад емблематични площади събраха милиони, на много места мерките за сигурност бяха затегнати. 

Първи шампанското отвориха в Нова Зеландия, Австралия, Хонконг и Източна Русия. В Сидни над 10 минути заря озари небето над операта. 

Със светлинно шоу и фойерверки най-високата сграда в света Бурж Халифа в Дубай отброи последните секунди на старата година и посрещна новата година. Хиляди туристи избраха арабската държава, за да посрещнат 2024 г. 

С камбанен звън Кремълския часовник отброи последните секунди от 2023 г. Без празнична заря, но със слово на Владимир Путин Москва посрещна новата година. 

Красиво шоу с фойерверки на "Шанз-Елизе" видяха стотиците хиляди, избрали да посрещнат Новата година в Париж. Мерките за сигурност във френската столица бяха затегнати, а хиляди полицаи и военни бяха ангажирани да следят за евентуални терористични нападения. 
 
След сливането на стрелките на Биг Бен хиляди станаха станаха свидетели на празничните фойерверки изстрелвани директно от Лондонското око. 

Хора от всякакви националности се събраха в Ню Йорк, за да наблюдават емблематичното пускане на кристалната топка на "Таймс Скуеър" - традиция, датираща от 1907 г. След това милиони конфети заваляха над хилядите празнуващи. 

По традиция плажът Копакабана в Рио де Жанейро събра желаещите да посрещнат новата година, други избраха лодки и кораби в морето, за да наблюдават баржите, от които в продължение на повече от 10 минути фойерверки озаряваха небето. Шоуто беше съпроводено и от музика на живо.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.