Руснаците обявиха украинския град Маринка за "освободен" - защо е важен за тях

Шойгу обяви, че руските военни са пробили мощно укрепен район, създават 9 г. от украинските въоръжени сили

26.12.2023 | 18:06 Редактор: Елеонора Танева
Руснаците обявиха украинския град Маринка за

Русия обяви украинският град Маринка за "освободен". След освобождаването на Маринка руските войски успяха да блокират няколко стратегически важни маршрута за украинската страна, по които се доставят боеприпаси. Това заяви съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски.

"Това ще ни позволи да блокираме няколко важни стратегически маршрута, по които врагът осигурява взаимодействие между своите части и извършва доставката на жива сила и боеприпаси", каза ръководителят на ДНР Игор Кимаковски по "Първи канал".

То уточни, че след освобождаването на Маринка за руските войски са отворени направления към Курахово, Красногоровка и Угледар, пише ТАСС.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че по време на освобождаването на Маринка руските войски са успели да пробият мощно укрепен район, създаван в продължение на девет години от украинските въоръжени сили. Руският президент Владимир Путин отбеляза, че превземането на това населено място отваря широко оперативно пространство за руските войски.

Снимка, архив: БГНЕС