Нетаняху за смъртта на тримата заложници: Непоносима трагедия, ще си извлечем поуки

Те бяха по погрешка убити от израелски войници

16.12.2023 | 10:40 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху за смъртта на тримата заложници: Непоносима трагедия, ще си извлечем поуки

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи смъртта на трима заложници в Ивицата Газа, които бяха по погрешка убити от израелски войници, като "непоносима трагедия", предаде ДПА.

"Цялата Държава Израел е в траур. Сърцето ми е със скърбящите семейства в техния труден момент на скръб", написа той в социалните мрежи и изказа своите съболезнования на семействата.

Той ги нарече "нашите трима скъпи синове", които преди това бяха отвлечени от ислямистката групировка "Хамас" в Ивицата Газа. "Дори в тази трудна вечер ние ще се погрижим за раните си, ще си извлечем поуките и ще продължим да полагаме максимални усилия, за да върнем всички наши заложници у дома безопасно", каза Нетаняху, цитиран от БТА.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари съобщи вчера, че трима израелски заложници са били по погрешка убити от войници по време на боевете в Ивицата Газа. Въоръжените сили погрешно са ги идентифицирали като заплаха при операция в северната част на изолираната крайбрежна ивица и са ги застреляли.

Снимка: БГНЕС