Олена Зеленска предупреди: Ако светът се умори да ни помага, украинците ще умрат

Нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем

09.12.2023 | 15:57 Редактор: Елеонора Танева
Олена Зеленска предупреди: Ако светът се умори да ни помага, украинците ще умрат

Над Украйна ще надвисне "смъртна опасност", ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин. Това предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА. 

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната. Тези предупреждения тя отправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е "коледен подарък" за Путин. Тази седмица Сенатът - горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия, уточнява БТА.

Говорейки в интервю за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва: "Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем".

Снимки: БГНЕС


2
4 rate up comment rate down comment 0
Нагла си!
преди 2 месеца
А твоят съпруг защо отказа да подпише споразумението в Истанбул по нареждане на Борис Джонън и уби над 1млн. украинци? Стои на президентския пост и краде, давайки курбан чуждия нему народ. Все пак не е украинец, какво го бърка него Украйна? Все едно да се твърди, че Просто К., Просто Асен, Пасито, Тиквата и Пеевски милеят за България. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Щели да умрат...
преди 2 месеца
Болшой Театър. Никой няма да ви убива. Просто Украйна няма да има нацистки режим, ще бъде неутрална и извън НАТО. Това можеше да се случи още преди две години и без толкова излишни жертви. Ако бяха приели руските предложения тогава щяха да запазят Донецка Луганска Запорожка и Херсонска области. Факт ! Сигнализирай за неуместен коментар