Мъск скочи срещу директора на Disney, иска уволнението му

"Уолт Дисни се обръща в гроба си заради това, което Боб направи с компанията му", написа собственикът на X

08.12.2023 | 08:30 Редактор: Толя Стоянова
Мъск скочи срещу директора на Disney, иска уволнението му

Собственикът на X и милиардер Илън Мъск избухна срещу главния изпълнителен директор на Disney, като нападна Боб Айгър за решението на компанията да изтегли рекламите от неговата уязвима платформа в социалните медии и заяви, че Айгър трябва да бъде принудително отстранен от работа.

"Той трябва да бъде уволнен незабавно. Уолт Дисни се обръща в гроба си заради това, което Боб направи с компанията му", написа Мъск, който често използва влиятелния си пост, за да тормози критиците си.

Представители на Disney не са отговорили веднага на искането за коментар. На Айгър се приписва заслугата за превръщането на Disney в развлекателен гигант чрез поредица от добре осъществени придобивания - "Междузвездни войни", Marvel Studios и Pixar - по време на първия му мандат като главен изпълнителен директор.

Disney, както и редица други големи компании, спряха да рекламират в платформата Х миналия месец, след като Мъск подкрепи антисемитска конспиративна теория, популярна сред белите супремацисти. Миналата седмица Мъск с половин уста се извини за публикацията, след като множеството компании прекратиха отношенията си с X, но едновременно с това отправи нецензурно послание към компаниите, които отказват да поръчват реклами от неговата платформа за социални медии, предаде БГНЕС.

По време на срещата на върха Мъск засегна Айгър, като се изказа срещу шефа на Disney, след като по-рано през деня той обясни, че развлекателният гигант е взел решение да спре рекламата в X заради Мъск.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Браво Мъск! Тия от дрисни съсипаха едни от най добрите филми. Израстах с междузвездни войни. Откакто дрисни купиха правата изсраха един куп бълвочи и съсипаха изграденото от Лукас. Сигнализирай за неуместен коментар