Великобритания: Русия все по-устремено настъпва към Донецка област

Според британското разузнаване Москва контролира по-голямата част от Маринка

05.12.2023 | 13:20 Редактор: Деси Николова
Великобритания: Русия все по-устремено настъпва към Донецка област

През последните седмици руските войски постепенно настъпват през руините на Маринка, град в Донецка област. Сега Русия вероятно контролира по-голямата част от застроената територия. Това се казва в последния доклад на Британското разузнаване в социалната мрежа X, предава РБК-Украйна.

Както се отбелязва в сводката, украинските сили все още контролират части от територията в западните покрайнини на града.

От 2014 г. Маринка лежи на фронтовата линия. Преди войната населението й е от 9000 души. Според британското разузнаване тя вече е напълно разрушена: кадри от дрон показват, че по-голямата част от сградите са превърнати в руини.

"Възобновяването на дейността на Русия в Маринка е част от есенната офанзива на Русия, чийто приоритет е да разшири руския контрол над останалите части на Донецка област. Много е вероятно това все още да е една от основните военни цели на Кремъл“, отбелязват от британското министерство на отбраната, цитирано от "Фокус".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Баси
преди 4 месеца
Тия вече година се бият с 50 годишни лопати срещу химарси, леопарди, гепарди, абрамси.....скоро и еф16 ше почнат да свалят с тия лопати. Мяташ и оп, като гарги ше падат.... Сигнализирай за неуместен коментар