Рязко нарастване на насилието на Западния бряг: Израел избива палестинци

Сблъсъци в бежанския лагер "Каландия"

05.12.2023 | 07:20 Редактор: Вяра Димова
Рязко нарастване на насилието на Западния бряг: Израел избива палестинци

Израелските сили снощи са убили най-малко петима палестинци на окупирания Западен бряг, се казва в изявление на палестинското министерство на здравеопазването. Двама палестинци от град Саир са починали от рани, получени вследствие на израелска стрелба, се казва в изявлението.

Здравното ведомство по-рано съобщи за смъртта на друг палестинец от бежанския лагер "Каландия".

Най-малко 22-ма други палестинци са били ранени от куршуми при сблъсъци с израелските сили в лагера, съобщи палестинският Червен полумесец.

Израелските сили също така са убили двама палестинци в автомобил и са задържали други двама по време на нападение в град Калкилия, съобщи официалната палестинска информационна агенция УАФА, без да даде повече подробности.

В отговор на запитване относно случая, израелски военен говорител заяви, че "там е имало антитерористични дейности" и че допълнителни подробности ще бъдат публикувани по-късно, информира БТА.

На Западния бряг се наблюдава рязко нарастване на насилието и арестите, успоредно с продължаващата вече осем седмици война на Израел срещу бойците на "Хамас" в Ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
танци
преди 4 месеца
НЕ БЕШЕ ДАЛЕЧЕ ВРЕМЕТО, КОГАТО ВСИЧКИ ТАНЦУВАХА.... Сигнализирай за неуместен коментар