Борел: Лавров да чуе и да каже на господаря си в Кремъл защо Русия е изолирана

ОССЕ и ЕС остават единни в осъждането на незаконното и агресивно поведение на Русия, заяви той

29.11.2023 | 22:55 Редактор: Ивета Велева
Борел: Лавров да чуе и да каже на господаря си в Кремъл защо Русия е изолирана

"Лавров да каже на господаря си, че Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) остават обединени срещу незаконната агресия на Русия", заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на пресконференция с премиера Димитър Ковачевски в Скопие.

Борел подчерта, че срещата на ОССЕ е добра възможност за руския външен министър Сергей Лавров да чуе защо Русия е осъдена и изолирана, съобщи БГНЕС.

"Вашето решение да позволите на Лавров да участва е в съответствие с нашата споделена цел да поддържаме многостранността жива. Това е добра възможност за него да чуе защо Русия е осъдена и изолирана и след това ще може да се върне в Кремъл и да каже на господаря на Кремъл, че ОССЕ и ЕС остават единни в осъждането на незаконното и агресивно поведение на Русия", каза Борел.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
Величко
преди 5 месеца
Жозепчо бе , боли го еко - кожата дедя Вова за ОССЕ ! Моята също ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
Ку-ку
преди 5 месеца
Съветвам твоя господар, проф. Швааб, да те смени незабавно, че тотално не ставаш за поста, на който те е сложил.Също и Урсула фон дер Лай$$%- Пфайзер кралицата, както и Макарон, Шолц, акад. Б.Борисов, акад.Пеевски, акад. ПростоК. и др. от пишман европейския антиелит. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 4
Virtuozzo
преди 5 месеца
1
8 rate up comment rate down comment 4
oncel Sam
преди 5 месеца