Ожесточени боеве при Авдеевка. Русия губи много военни в сраженията

Увеличават се руските нощни атаки с дронове

18.11.2023 | 20:16 Редактор: Елеонора Танева
Ожесточени боеве при Авдеевка. Русия губи много военни в сраженията

След като през седмицата украинските сили успешно преминаха река Днепър в Херсонска област, сраженията на източния бряг продължават.

По информация от генералния щаб в Киев, пресеклите Днепър сили сега извършват диверсионни маневри, набези и разузнавателни операции, като влизат в ожесточени сражения с руските войски. Основната цел е отблъскване по-далеч от реката на руската артилерия, обстрелваща останалата част от областта.

Продължават тежките боеве около Купянск и Авдеевка в Източна Украйна, пишат от британското разузнаване. Русия усили действията си в тези две направления, като според Лондон окупационните сили търпят особено големи човешки загуби около Авдеевка, информира БНР.

С настъпването на зимата в Източна Украйна няма непосредствени перспективи за сериозни промени на фронтовата линия, смятат британските военни.

Увеличават се руските нощни атаки с дронове. Украинските военновъздушни сили съобщиха за 38 такива нападения тази нощ - най-големият брой от 6 седмици насам. Свалени са 29 от безпилотните апарати "Шахед".

Една от поразените цели е обект от енергийната инфраструктура в Одеска област. Един човек е ранен, а възникналият пожар е потушен.  

Снимка: БГНЕС


3
6 rate up comment rate down comment 10
У
преди 5 месеца
Сменици. Следете свидките на укрите и руснаците. Украйна до месеци губи войната Сигнализирай за неуместен коментар
2
12 rate up comment rate down comment 16
Обективен коментатор
преди 5 месеца
Тази война няма аналог с никоя друга-била позиционна, равностойна, никой не доминирал от двете страни(Русия и останалия свят), била война на изтощение, война на идеологии, промяна на световния ред-икономически,социален, културен.Едно обаче е ясно като закономерност -ще победи тази страна от двете, която има по-морални основания-обединение, съществуване на велика нация, която твори световната история, крепи надеждите и очакванията на слабите.И това е тя-Русия!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
26 rate up comment rate down comment 20
Чест
преди 5 месеца
Стига сте писали глупости,киевски измишльотини Сигнализирай за неуместен коментар