На дъното на Черно море - потопените руски кораби са от клас "Акула" и "Серна"

Те са били с екипаж на борда и натоварени с бронирана техника

11.11.2023 | 07:30 Редактор: Толя Стоянова
На дъното на Черно море - потопените руски кораби са от клас

Украинските военни с подробности за потопените два малки руски десантни катера до Кримския полуостров. Атаката е била извършена от военноморски дронове срещу двата кораба в залива Вузка, на западната страна на полуострова. Единия десантен кораб е идентифициран като кораб от клас "Акула", а другия - от клас "Серна".

"Резултатите от разузнаването, извършено на 10 ноември 2023 г. близо до залива Вузка във временно окупирания Крим, показват, че след нападение от военноморски дронове са унищожени два малки руски десантни кораба", се казва в съобщението, като се допълва: "В резултат на атаката и двата кораба потънаха на дъното, "Акулата" веднага, а "Серна" след опити да бъде спасен".

Украинските военни казаха, че корабите са били с екипаж и натоварени с бронирани превозни средства. От Киев напомнят, че някои кораби на руския флот са се преместили от Севастопол след неотдавнашни атаки, информира Ройтерс.

В последните бойни съобщения от руска страна агенция РИА цитира руското министерство на отбраната, че противовъздушната отбрана е свалила два украински дрона над Крим и един над района на Тула, южно от Москва рано в петък. Междувременно украински официални лица казаха, че руска артилерийска стрелба и атаки с дронове са убили трима души и са повредили неуточнена инфраструктура, електропроводи и газопровод в областите Днепропетровск и Херсон, предаде БНР.

Снимка, архив: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ванчо
преди 5 месеца
Компютърните технологии на Запада които Украйна въвежда си казват думата Русия е с приметивни компютърна техника и е ,лесна плячка..колкото повече продължава войната толкоз повече Украйна ще напредва с с модернизацията а Русия изостава.Това е истината за от о Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
Бай Ганчо
преди 5 месеца
Да , надпревариха всички .И морето ископаха и планените натрупаха ))) Сигнализирай за неуместен коментар