Убиха евреин на протест в САЩ срещу войната между Израел и "Хамас"

69-годишният Пол Кеслер е починал от удар в главата с тъп предмет

07.11.2023 | 11:48 Редактор: Тодор Петров
Убиха евреин на протест в САЩ срещу войната между Израел и

Евреин почина в Калифорния след сблъсък по време на протести срещу войната между Израел и "Хамас", предаде Асошиейтед прес.

69-годишният Пол Кеслер е починал в болница вчера, ден след като е бил блъснат по време на произраелски и пропалестински демонстрации на кръстовище в Таузънд Оукс, северозападно от Лос Анджелис, съобщиха властите.

Свидетели твърдят, че Кеслер е участвал във "физическа схватка" с един или повече контрапротестиращи, паднал е и е ударил главата си в земята, се казва в изявление на шерифа на окръг Вентура. Но аутопсията, извършена вчера, показа, че Кеслър е починал от удар в главата, нанесен с тъп предмет, и че става дума за убийство, съобщиха от канцеларията на местния шериф. Разследващите случая не изключват възможността да става дума за престъпление от омраза.

Засега не са извършени арести и други подробности за инцидента не бяха съобщени.

Равинът Ноа Фаркас, председател на Еврейската федерация на Лос Анджелис и околностите му, заяви, че организацията чула твърдения, че Кеслер е бил ударен в главата от мегафон, държан от пропалестински демонстрант, предаде БТА. 

Местното представителство на Съвета за американско-ислямски отношения пък публикува изявление, в което нарече смъртта на Кеслер "трагична и шокираща загуба".

Снимка: БГНЕС