Режисьорът на "Приятели" за Матю Пери: Всички бяхме горди с него, сега момичетата са съкрушени

"Независимо че нямаше реплики, камерата винаги беше към него", разказва Джеймс Бъроуз

06.11.2023 | 10:34 Редактор: Искра Ангелова
Режисьорът на

Режисьорът на "Приятели" Джеймс Бъроуз е поредният член на екипа, който споделя мили думи за актьора Матю Пери, напуснал този свят на 54 години. Преди седмица Матю Пери беше намерен мъртъв в джакузито си в Лос Анджелис, като до този момент причината за смъртта му все още не е ясна.

Бъроуз режисира пилотния епизод на "Приятели" и си спомня, че Пери е имал определена комедийна искра, която го правела перфектния избор за Чандлър Бинг. Той нарече актьора "иновативен" комик, който е играл героя си с чувство и желание. По думите му, талантът на Матю се забелязал още на първата репетиция, като той имал начин да превръща почти всяка реплика в нещо забавно, с което да разсмива не само колегите си, но и хората зад камера.

Джеймс, който също така режисира епизоди от "Уил и Грейс" и "Фрейзър", както и е косъздател и продуцент на "Бар Наздраве", казва пред Today, че Пери е бил много забавен и малко странен на снимачната площадка - нещо, което още повече го доближавало до героя му на екран.

Режисьорът споделя, че един от любимите му епизоди на "Приятели" е онзи, в който Чандлър е затворен във вестибюл с банкомати с модела Джил Гудакър. В една от сцените той се опитва да се похвали пред приятелите си по телефона, но не иска да се излага и затова прави всичко възможно, за да не издава твърде много звуци.

"Лицевите му изражения бяха чудесни и ние винаги можехме да насочим камерата към лицето му. Беше напълно наясно, че независимо че нямаше реплики, камерата винаги беше към него", разказва Бъроуз.

Спомня си, че Пери е имал огромен талант, което прави смъртта му още по-болезнена: "Много е тъжно. Всички бяхме страшно горди с него заради невероятното възстановяване, което правеше. Свързах се с момичетата, когато разбрах, и те бяха съкрушени. Техен брат беше умрял".

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС