Президентът на Израел: Несломимият ни дух се разкри мощно в хиляди героични истории от фронта

Айзък Херцог обвини "Хамас", че провежда психологическа кампания

02.11.2023 | 10:23 Редактор: Искра Ангелова
Президентът на Израел: Несломимият ни дух се разкри мощно в хиляди героични истории от фронта

В обръщение към нацията президентът на Израел Айзък Херцог възхвали силата и духа на сънародниците си, които е срещнал, докато е посещавал ранени, семейства на заложници и разселени общности, предаде "Тhe Times of Israel".

"Казвам ви това, което казах на семействата, недвусмислено, заложниците са в нашите мисли и тяхното завръщане е неразделна част от успеха на тази кампания, разбира се, заедно с победата в тази решителна война срещу врага и възстановяването на сигурността на всички израелски граждани", каза той.

Херцог обеща, че "най-добрите умове - хиляди израелци, от ръководството на страната до всяко ниво на службите за сигурност - ще работят с професионализъм и всеотдайност, всяка минута от деня, за да изпълним нашия морален дълг като държава - да ги доведем обратно вкъщи".

Той обвини "Хамас", че провежда "психологическа кампания" срещу Израел и призова израелците да не попадат в техния капан и да не разпространяват неоснователни слухове.

Херцог акцентира и върху значението на единството между еврейските и арабските граждани.

"Трябва да изкореним всяко въплъщение на вражда, расизъм и насилие спрямо различни групи в нас. Не забравяйте, че тук има десетки арабски граждани, които платиха с живота си в ужасното клане и като част от силите за сигурност и армията. Помнете взаимната отговорност, проявена от преобладаващото мнозинство от арабското общество в Израел", допълни Херцог, обръщайки се към еврейските зрители, цитиран от БГНЕС.

Той завърши, като възхвалява "несломимия дух" на Израел, наричайки го "духът на буря, която се надигна от пепелта и разрушението и вече духа с цялата си сила".

"Този дух се разкри мощно в хиляди героични истории от фронтовата линия и в тила. Той духа през всяка протегната ръка, в образцовото израелско доброволчество и взаимна отговорност, стремейки се да укрепи, да прегърне, да подкрепи. Вее във всяко кътче на нашата забележителна страна - всяко кътче. Това е вечният дух, предаден ни от поколенията преди нас, дух, който ще продължи да ни води от поколение на поколение. Този дух сте вие, мои сестри и братя, хората на Израел. Израелското общество е нашето истинско тайно оръжие", обобщи държавният глава.

Снимка: БГНЕС