Ликвидираха десетки бойци на "Хамас", барикадирали се в сгради и тунели

Израелските войски са напреднали с повече от 3 км

30.10.2023 | 10:02 Редактор: Вяра Димова
Ликвидираха десетки бойци на

"Десетки бойци на "Хамас", барикадирали се в сгради и тунели, са ликвидирани през нощта в рамките на продължаващата сухопътна операция на Израелските отбранителни сили в Ивицата Газа, предаде американският телевизионен канал CNN, като се позовава на изявление от военните на Израел.

При един от ударите израелски самолет е нанесъл удар по сграда, принадлежаща на "Хамас", в която е имало над 20 бойци на групировката. През нощта изтребител е ударил и района на университета "Ал-Азхар", където според Израелските отбранителни сили е имало установка за изстрелване на противотанкови ракети.

През последните няколко дни израелските сили са поразили повече от 600 "терористични цели", включително складове за оръжие, десетки позиции за изстрелване на противотанкови ракети, убежища и плацдарми, използвани от "Хамас", припомня "Фокус".

Израелските войски са напреднали повече от 3 км в Ивицата Газа в разширяващата се сухопътна операция, според анализ на CNN. През уикенда страната обяви навлизането във "втора фаза" от войната срещу "Хамас". Премиерът Бенямин Нетаняху увери, че Израел е готов за "дълга и трудна" война.

Снимка: БГНЕС