Шойгу: Западът ескалира конфликта, може да има сблъсък между ядрени сили

Украйна беше цинично избрана за таран, на който е отредена ролята само на консуматив, обяви руският министър на отбраната

30.10.2023 | 09:28 Редактор: Вяра Димова
Шойгу: Западът ескалира конфликта, може да има сблъсък между ядрени сили

"Линията на Запада за ескалация на конфликта с Русия може да доведе до военен сблъсък между ядрените сили", каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу на 10-ия форум по сигурността в Сяншан, съобщават руски медии.

"Западната линия на постоянна ескалация на конфликта с Русия носи заплаха от пряк военен сблъсък между ядрените сили, който е изпълнен с катастрофални последици", каза Шойгу.

"Пренебрегвайки законните права на Русия да гарантира своята сигурност, Белият дом упорито преследваше разширяването на блока на НАТО, който контролира, на изток. Тези агресивни стъпки ни принудиха да предприемем контрамерки. В отговор Западът открито се насочи към нанасяне на "стратегическо поражение" върху Русия в хибридната война срещу нас. Украйна беше цинично избрана за таран, на който е отредена ролята само на консуматив", коментира Шойгу, пише "Труд".

Според него САЩ, "след като напълно подчиниха страните от западния лагер, съсредоточиха военно-политическите си ресурси върху задачата да поддържат неуловимо глобално господство по всякакъв начин".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 5 месеца
Глобално Господство от САЩ върху останалия свят няма да има!!! Шойгу унищожете най-накрая репитило-ционистите от САЩ!!! Сигнализирай за неуместен коментар