Нетаняху: Бойците на "Хамас" са обречени, трябва да водя народа си към победа

"Заедно ще се борим", заяви премиерът на Израел

25.10.2023 | 22:23 Редактор: Искра Ангелова
Нетаняху: Бойците на

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви в рамките на изявление в Тел Авив, че страната "се подготвя" са сухопътно настъпление в Ивицата Газа и вече е елиминирала хиляди терористи, предава Sky News.

"Всички бойци от "Хамас" са обречени, отсече той, като добави, че хората работят за ликвидирането им безспирно. Той обаче отказа да уточни съображенията за сухопътната офанзива, като каза, че те не са известни на обществеността.

"Искам да го направя много ясно, времето на операцията на СОИ се определя единодушно от кабинета, който ръководи войната заедно с началника на генералния щаб. Работим, за да осигурим най-добрите оптимални условия за следващите им операции", отбеляза той.

Той призова израелците да не забравят нито за миг онези, които бяха убити при атаките на "Хамас" на 7 октомври: "Това е като да забием хиляди стрели в сърцето ни, което кърви."

Нетаняху поясни, че ще има национален ден на траур. Също така отново призова хората да се евакуират в южната част на Газа.

"Моята роля е да водя тази страна и нейния народ към пълна победа над нашите врагове. Заедно ще се борим и заедно ще победим", заяви израелският премиер, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС