Кошмар в Газа: Маркират ръцете на живи деца, за да разпознават безжизнените им тела

С всеки час жертвите се увеличават

25.10.2023 | 14:08 Редактор: Вяра Димова

Най-високата цена на кървавия конфликт в Газа плащат децата. Условията, в които палестинците живеят в Газа, стават все по-ужасяващи, а цивилните жертви вече са над 5000. Само през последните часове се съобщава за най-малко 300 загинали деца в Ивицата Газа.

В социалните медии се появиха смущаващи кадри на малолетни с изписани върху крайниците им имена. Предполага се, че палестинците правят това, за да могат да идентифицират телата им. Арабската религия забранява татуирането. Кралицата на Йордания Рания – палестинка по-произход, сподели шока си от видяното в интервю за СNN.

"Като майка не мога да приема гледката на палестински майки, които трябва да татуират децата си по ръцете, защото шансовете да открият телата им безжизнени са толкова големи. Аз само искам да напомня на света, че палестинските майки обичат децата си точно толкова, колкото всички други майки по света", каза кралица Рания.

И Хуманитарната помощ за Газа е под въпрос заради липсата на гориво. Късно снощи осем камиона с вода, храна и лекарства влязоха в Газа. Агенциите на ООН заявиха, че за 2,3 млн. души в тясната крайбрежна ивица са необходими над 20 пъти повече от сегашните доставки.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС