Нетаняху към Байдън: "Хамас" убива деца, изгаря хора живи, изнасилва жени

Израелският премиер благодари на американския президент за безпрецедентната подкрепа

18.10.2023 | 13:01 Редактор: Толя Стоянова
Нетаняху към Байдън:

На съвместна пресконференция в Тел Авив израелският премиер Бенямин Нетаняху благодари на американския президент Джо Байдън за безпрецедентната подкрепа, която САЩ оказват на Израел.

"Искам да Ви благодаря, че дойдохте тук днес и за недвусмислената подкрепа, която оказахте на Израел в тези трудни времена. Подкрепа, която отразява преобладаващата воля на американския народ", започна обръщението си Нетаняху.

"Виждаме тази подкрепа и вашия непоколебим ангажимент да предоставите на Израел инструментите, от които се нуждаем, за да се защитаваме. Виждаме тази подкрепа в ясното послание, което отправяте към нашите врагове да не изпитват решимостта ни, и в двете американски бойни групи самолетоносачи, които изпращате в региона, за да подкрепят тези думи с действия, но преди всичко, г-н президент, светът вижда тази подкрепа и моралната яснота, която демонстрирахте от момента, в който Израел беше нападнат", каза министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

"Хамас" убива деца пред очите на родителите им, а родителите - пред очите на децата им. Те изгарят хора живи. Те изнасилват и убиват жени. Обезглавяваха войници и търсеха тайните скривалища, в които родителите криеха децата си. Само си представете, г-н президент, страха и паниката на тези малки деца в последните им мигове, когато чудовищата откриват техните скривалища", се казва още в изявлението на Нетаняху.

Байдън каза, че САЩ скърбят заедно с Израел и ще дадат това, от което се нуждае страната, за да се защитава.

Снимка: БГНЕС