Ожесточени боеве край Авдеевка, Русия свали 27 украински дрона

18 от тях са били свалени над Курска област

15.10.2023 | 11:14 Редактор: Искра Ангелова
Ожесточени боеве край Авдеевка, Русия свали 27 украински дрона

Русия съобщи, че е унищожила 27 украински дрона. 18 от тях са били свалени над Курска област, 2 над Белгородска област, къде са прехванати останалите не се уточнява. Няма информация за пострадали хора.

Украйна съобщи, че продължават ожесточените боеве край източния град Авдеевка. Местната военна администрация каза, че Москва разполага допълнителни сили, за да обкръжи стратегически важния град, разположен на север от контролирания от руските сили град Донецк, информира БНР.

Командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски написа във Facebook, че през последните дни сраженията на източния фронт в Украйна "значително са се влошили". По думите му след загубите руските сили са се прегрупирали и сега организират атаки около село Макеевка и се придвижват към град Купянск.

Снимка: БГНЕС


2
20 rate up comment rate down comment 3
Американците
преди 6 месеца
Пре...баха укрите това стана и който не го вижда значе е *** бустеризиран мозък!!!България не заслужава това унижение да го управляват некви изкуфели дъртофелници Сорос и надолу по веригата!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
18 rate up comment rate down comment 4
Оня
преди 6 месеца
България, през татово време, когато беше 8 милиона, можеше да мобилизира 670 хиляди армия. Украйна, която е 40 милиона, са изпратили на фронта 160 хил. и се оплакват, че положението било тежко... е тежко ще е, докато не изпратят поне два милиона. Сигнализирай за неуместен коментар