Кошмар без край: Бременна булка е сред жертвите на автобуса във Венеция, новородено - също

Мъжът на Антонела Перкович е оцелял

06.10.2023 | 10:47 Редактор: Искра Ангелова
Кошмар без край: Бременна булка е сред жертвите на автобуса във Венеция, новородено - също

Смъртоносната катастрофа в Италия се превръща в ужас без край. Установено е, че бременна булка е сред жертвите от автобуса-ковчег във Венеция. Антонела Перкович е сред 21-те загинали при трагедията, в която има новородено бебе и две други деца сред загиналите при фаталния инцидент, а още 18 души са ранени. Туристическият автобус проби мантинела и падна от надлез малко преди 20 ч. местно време във вторник.

Съпругът на Антонела, Марко Бакович, оцеля в катастрофата. Красивата двойка се е оженила преди три седмици в родния си град Сплит на хърватското крайбрежие и веднага след това е заминала на продължителен меден месец. Служители на хърватското външно министерство потвърдиха, че една жена е била убита, а един мъж се лекува в болница, а подробности за скорошната им сватба се появиха в местните медии.

В личните профили на булката и младоженеца в социалните мрежи има умилителни снимки от скорошната им сватба с приятели, които ги поздравяват за щастливото събитие. На един от кадрите Марко е загърнал с ръце коремчето на тогавашната си още годеница, а хърватските журналисти потвърдиха, че Антонела е била в напреднала бременност.

Длъжностни лица казаха, че е започнало разследване на множество непредумишлени убийства на пътя, съгласно италианския правен протокол.

Междувременно двама мигранти бяха приветствани като герои, след като се втурнаха да спасяват туристи, блокирани в горящия автобус. 27-годишният Бубакар Туре от Гамбия и 30-годишният Годстайм Ерхенеден приготвяли вечерята си, когато автобусът паднал от моста.

Заварчикът Ернехеден каза пред The Тelegraph: "Имаше една жена, която говореше на английски, тя плачеше и казваше: "Вземете дъщеря ми, вземете дъщеря ми. Тя беше малко момиченце, мисля на около две години. Беше в безсъзнание и се страхувах, че може да е мъртва".

Двамата бяха намерени, след като шокиращи кадри от камери за видеонаблюдение показаха фаталния момент на падането на автобуса, припомня "Фокус".

Разследващите смятат, че шофьорът - идентифициран като 40-годишния италианец Алберто Рицото - е получил остър "медицински проблем", което е накарало електрическото превозно средство да излезе от пътя за фаталния инцидент.

Клипът показва, че автобусът почти е спрял на натоварената магистрала, когато се преобръща странично от надлеза и се приземява по покрива си на друг път отдолу, причинявайки запалване на батериите на автобуса около 19:45 часа местно време.

Италианската информационна агенция ANSA, цитирайки службите за спешна помощ, съобщи, че са загинали бебе и 12-годишно дете. Властите съобщиха, че 18 души са ранени, петима от които са в критично състояние.

"Като по чудо". Така италианските доклади съобщиха, че друго новородено бебе е оцеляло при катастрофата. Известно е, че пожарникарите са го намерили притиснато в ръцете на родителите му. Съобщава се също, че четиригодишно момиченце е оцеляло, но е получило "дълбоки" изгаряния.

Следователите вече прехвърлят записите от близките пътни камери, които са заснели катастрофата, за да определят и официалната причина за това, което беше описано от кмета на Венеция като "огромна трагедия".

Снимка: Facebook