Александър Сорос спира филантропска дейност за $25 млрд.

Предстоят кардинални промени във фондациите

30.09.2023 | 10:34 Редактор: Тодор Петров
Александър Сорос спира филантропска дейност за $25 млрд.

Благотворителните фондации на Джордж Сорос на стойност 25 млрд. долара преминава през множество промени, които ще преобразуват нейните дейности, съществено ще намалят персонала и ще подложат на изпитание способностите на неговия син Александър да застане начело на едни от най-големите и влиятелни филантропски организации в света.

Промените ще включват и 5-месечно спиране на новите дарения и намаляване на поне 40% от персонала.

Промените следват предишен опит за преструктуриране, при който броят на служителите на фондациите беше намален наполовина, а работата ѝ беше нарушена, твърдят двама души, запознати с въпроса. През 2021 г. те са имала близо 1700 души на заплата, а след последните промени броят им ще бъде по-малко от 500.

Фондации "Отворено общество" раздава повече от 1 милиард долара годишно чрез мрежата си от организации на пет континента

Алекс е едно от петте деца на Сорос, родено година след създаването на първата фондация на Джордж в Унгария. Първоначално той е по-известен с това, че се подвизава в социалните среди на Манхатън и Хамптън, а не с филантропия.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха-ха
преди 6 месеца
Не мога да заспя заради тази новина. Ще ми спрат грантовете и може да ми се наложи да работя. Сигнализирай за неуместен коментар