Руска ракета рани човек в Одеса, Москва извади тежката артилерия за учение по вода

Корабите участвали в учения за противодействие на безпилотни вражески плавателни съдове

25.09.2023 | 07:46 Редактор: Елеонора Танева
Руска ракета рани човек в Одеса, Москва извади тежката артилерия за учение по вода

Руска атака по Одеса е ранила един човек и е причинила щети на инфраструктурата, предаде Ройтерс, като се позова на областния управител на Одеска област Олег Кипер.

При удара е избухнал пожар във висока сграда в Одеса, която не е била жилищна при удара, но бързо е бил изгасен, написа Кипер в Telegram.

Междувременно стана ясно, че Северният флот на Русия, действащ в Арктика, е провел учения за противодействие на безпилотни вражески плавателни съдове, съобщи руската информационна агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Позовавайки се на пресслужбата на флота, "Интерфакс" пояснява, че някои от най-големите разрушители и десантни кораби на страната са взели участие в ученията в Арктика, информира БТА.

"По време на ученията в Източносибирско море екипажите на големия противолодъчен кораб "Вицеадмирал Кулаков" и големия десантен кораб "Александър Отраковски" отработиха действия за защита на отряд кораби в случай на заплаха от страна на противника с помощта на безпилотни плавателни съдове", съобщи агенцията, но не става ясно кога са се състояли ученията.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
John
преди 6 месеца
Каква ви е тарифа, да си поръчам и аз един репортаж при вас. *** не се уливайте бая сте евтини Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 24
Иванов
преди 6 месеца
Рашките май още бой по море искат малко им е скоро като дойдат таурус и другите ракети ще им се стъжни Сигнализирай за неуместен коментар