Подписано е споразумение за преминаване на хуманитарен конвой в Нагорни Карабах

По-рано тази седмица азербайджанските войски разгромиха местните сепаратистки отбранителни сили след бързи офанзивни действия в района

22.09.2023 | 15:19 Редактор: Толя Стоянова
Подписано е споразумение за преминаване на хуманитарен конвой в Нагорни Карабах

Етническите арменци от областта Нагорни Карабах съобщиха, че е постигнато споразумение за преминаване на хуманитарен конвой на територията на региона.

Агенция "Ройтерс" информира, че седем автомобила на руските мироопазващи сили, в това число тежкотоварни камиони, са преминали арменски пропускателен пункт в посока Нагорни Карабах, предаде БНР.

Давид Бабаян от администрацията на самопровъзгласилата се Република Арцах посочи, че ситуацията е трудна, като не достига храната, няма електричество и горива. Въпреки това в момента няма изразен миграционен процес.

Бабаян добави, че не са налице конкретни резултати от преговорите за гаранции за сигурност за карабахските арменци - едно от условията им за предаване на оръжията. Няма решение и по въпроса за предлаганата от Баку амнистия.

По-рано тази седмица азербайджанските войски разгромиха местните сепаратистки отбранителни сили след бързи офанзивни действия в района.

Снимка: БГНЕС 


1
0 rate up comment rate down comment 0
А русия
преди 7 месеца
Която има договори с Армения само гледа отстрани....Като се има в предвид, че русия, бе и ГАРАНТ НА УКРАЙНА..нищо изненадващо. Сигнализирай за неуместен коментар