Осъдиха Мерилин Менсън на 20 часа обществен труд, издухал си носа върху репортер

Певецът също така наплюл оператор

19.09.2023 | 19:30 Редактор: Михаела Кирилова
Осъдиха Мерилин Менсън на 20 часа обществен труд, издухал си носа върху репортер

Мерилин Менсън беше осъден на 20 часа общественополезен труд и глоба, след като не оспори обвинението, че е издухал носа си върху видеооператор по време на концерт през 2019 г., предаде АП.

Певецът не оспори единствено обвинението за изсекване на носа в рамките на напълно договорено споразумение с прокуратурата. Обвинителите се съгласиха да отхвърлят другото обвинение - че е наплюл видеооператора. 

Съгласно споразумението на Менсън е наложена глоба в размер на малко повече от 1400 долара, като 200 от тях са с отложено плащане. Той се задължава да избягва нови арести и да уведомява местната полиция за всички свои изпълнения в Ню Хемпшир през следващите две години.

Според полицейската декларация Менсън подходил към видеооператора Сюзън Фаунтън в зоната пред сцената, приближил лицето си до камерата ѝ и я заплюл с "голяма храчка". Слюнката попаднала върху двете ѝ ръце. След това той отново се приближил до нея, коленичил и покрил с пръст едната си ноздра, преди да се изсекне с другата по ръцете и дланите ѝ.

"Аз съм професионалист и съм в този бранш от 30 години. Работила съм за много компании и през всичките години, в които съм работила с хора, никога не съм бил унижавана или третирана по начина, по който се отнесе с мен този обвиняем. Това, че той ме заплю и си издуха носа върху мен, беше най-отвратителното нещо, което някога е правил човек", жалва се потърпевшата.

"Разбирам, че по принцип това не е голямо обвинение, но се надявах, че подсъдимият ще получи присъда, която ще го накара да се замисли, преди отново да направи нещо подобно", се казва в изявлението, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС