Многохиляден протест в Ню Йорк срещу изменението на климата преди срещата на ООН

Планирани са повече от 500 демонстрации в общо 54 държави

18.09.2023 | 07:42 Редактор: Вяра Димова

Два дни преди официалното откриване на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, многохиляден протест за климата се проведе в Ню Йорк. Демонстранти от около 700 организации и активистки от групи настояват за повече действия срещу изменението на климата.

Протестът е част от планирани едноседмични демонстрации по целия свят, организирани от "Климатичната група" - неправителствена организация, чиято цел е да мобилизира протести срещу измененията на климата и глобалното затопляне.

Планирани са повече от 500 демонстрации в общо 54 държави, включително САЩ, Германия, Великобритания, Южна Корея и Индия.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Планираните демонстрации, базирани на утопични предсказания за светлото бъдеще, преди имаха дори график: 1 май, 9 септември, 24 май. Доведоха ни до планиран преход към мутристан и три милиона българи изчезнали от територията. Единствената разлика между сегашните и онези демонстрации е че утопичните идеи са други, че може да променим времето утре, че може да променим планетата а не само обществото. А да, освен това се основава не на светлото бъдеще а на ужасното бъдеще, все пак има напредък. Сигнализирай за неуместен коментар