Пригожин сервирал храна на Джордж Буш през 2006 г.: Бях шокиран

"Тогава той беше главният готвач на Путин", заяви президентът на САЩ (2001-2009)

12.09.2023 | 22:32 Редактор: Михаела Кирилова
Пригожин сервирал храна на Джордж Буш през 2006 г.: Бях шокиран

Президентът на САЩ Джордж У. Буш (2001-2009) призна, че е бил "шокиран“, когато е научил, че Евгени Пригожин - основателят на частната военна компания "Вагнер" - му е сервирал вечеря преди повече от 17 години, пише Business Insider.

"Шокиран съм от снимка от срещата на Г-8 в Санкт Петербург, която видях онзи ден. Оказа се, че той е този, който ми сервира храна. Тогава той беше главният готвач на Путин, така че се озова на тази снимка", отбеляза Буш, сдържайки усмивката си. 

Снимка от 14 юли 2006 г. показва Буш и съпругата му Лора Буш с Пригожин по време на вечеря с Путин. Очевидно Пригожин е сервирал напитки на Буш. Снимката е направена в Константиновския дворец по време на 32-рата среща на Г-8 в Санкт Петербург. Тогава Русия за първи път беше домакин на срещата на Г-8.

По това време Вашингтон и Москва обсъдиха по-нататъшното разширяване на търговията и перспективите за влизане на Русия в Световната търговска организация. Пригожин си спечели прозвището "Готвачът на Путин“, защото отговаряше за банкетното обслужване на руския лидер. Неговата компания Concord обслужваше правителствени срещи, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС