Уволнение или оставка? Резников: Над 50% от някои окупирани от Русия територии са освободени

Според него един от основните приоритети на Киев е осигуряването на "реални гаранции за сигурност"

04.09.2023 | 13:02 Редактор: Михаела Кирилова
Уволнение или оставка? Резников: Над 50% от някои окупирани от Русия територии са освободени

Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи в социалната мрежа X, че е подал заявление с оставката си до председателя на парламента, предаде Ройтерс.

"Над 50% от временно окупираните от Русия територии са вече освободени. Всеки ден нашите защитници се придвижват напред. Съществува разбиране, че Украйна е щит на Европа от изток", казва той в писмото, публикувано в платформата X, по-известна с предишното си име Twitter.

Резников, който е спряган за евентуален следващ посланик на Украйна в Лондон, заяви, че според него един от основните приоритети на Киев е изграждането на дългосрочни партньорства с ключови съюзници и осигуряването на "реални гаранции за сигурност".

Министерството на Резников се сблъска с военни скандали, свързани с доставките на храна и облекло, както и с обвинения от страна на някои неправителствени организации за военна помощ, че бюрократичната тежест не е била намалена достатъчно бързо. Самият Резников отрича да е извършвал каквито и да е било нарушения.

В писмото си за оставка той заявява, че по време на неговия мандат са били реформирани процесите на снабдяване и закупуване в областта на отбраната и че е изпълнил всички задачи, които са му били поставени при назначаването му преди 22 месеца, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Статията е невярна к
преди 8 месеца
Вагнер е военна група един като няма други 100 или 1000 го заменят. Украйна е все още измислена държава докато Путин не заяви обратното пред Белия дом. Сигнализирай за неуместен коментар