Украйна: Свалихме всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия ни атакува тази нощ

Сред ранените има жена, която е откарана в болница

30.08.2023 | 11:05 Редактор: Михаела Кирилова
Украйна: Свалихме всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия ни атакува тази нощ

Украинската противовъздушна отбрана е свалила всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия е атакувала територията ѝ през изминалата нощ, съобщи главнокомандващият въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужни, цитиран от агенциите.

Украинските власти заявиха, че най-малко двама души са загинали, а също толкова са били ранени при нападение срещу столицата Киев в ранните часове на днешния ден. Няколко души са пострадали и в Киевска област. Сергий Попко, началникът на военната администрация в Киев, посочи в социалната мрежа Telegram, че сред ранените има жена, която е откарана в болница с наранявания от счупено стъкло.

При снощното нападение Украйна първо е била подложена на нападение със залп от крилати ракети, изстреляни от Каспийско море, след което е последвала атака с дронове, предприета от север. В цялата страна беше обявена въздушна тревога. Имаше съобщения и за ракети, изстреляни по посока на Одеска област в Южна Украйна, предаде БТА.

Украйна се бори с руската инвазия от повече от 18 месеца. Украинската противовъздушна отбрана се модернизира със западна помощ.

Снимка: БГНЕС