Шарл Мишел призова РСМ да приеме конституционните промени, за да се приближи към ЕС

Председателят на Европейския съвет разговаря с премиера Димитър Ковачевски

28.08.2023 | 11:58 Редактор: Тодор Петров
Шарл Мишел призова РСМ да приеме конституционните промени, за да се приближи към ЕС

Ангажиментът и подкрепата на Европейския съюз в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония са изключително важни в настоящия момент, за което от ЕС е изпратено ясното послание за важността на успешното завършване на процеса на конституционни промени за по-нататъшния ход на евроинтеграционния процес на страната - това бе подчертано на двустранна среща снощи между министър-председателя на РСМ Димитър Ковачевски и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Блед, съобщи скопският "Независен весник". 

Двамата събеседници се съгласиха, че конституционните промени представляват уникален шанс за напредъка и просперитета на Република Северна Македония в рамките на ЕС. Членството на Северна Македония в ЕС ще има положително въздействие върху цялостната ситуация в Западните Балкани, особено в областта на икономическото развитие както на страната, така и на региона, съобщи правителствената пресслужба.

На срещата е било подчертано също, че ангажираността и ускоряването на реформите е от ключово значение за увеличаване на подкрепата от ЕС по отношение на предприсъединителните фондове за страните от Западните Балкани, пише БТА.

Снимка: БГНЕС