Доналд Тръмп се завърна в X със собствената си снимка от ареста

"Изборна намеса, никога не се предавайте!", написа той под публикацията

25.08.2023 | 13:00 Редактор: Михаела Кирилова
Доналд Тръмп се завърна в X със собствената си снимка от ареста

Бившият американски президент Доналд Тръмп публикува собствената си снимка от ареста в първата си публикация в платформата на Илън Мъск X от 2021 година насам. Той прикачи снимката, която му беше направена в ареста в окръг Фултън.

"Изборна намеса, никога не се предавайте!", написа той и добавя връзка към страница за набиране на средства.

През 2016 г. Тръмп редовно използваше Twitter, за да подсили посланието си и да спечели Белия дом, като понякога пишеше по десетки пъти на ден и по всяко време, за да общува директно с десетките си милиони последователи, да направлява дневния ред на републиканската партия и новинарските емисии, и да напада политическите си врагове.

Акаунтът му беше закрит през 2021 г., след като компанията прецени, че някои публикации са насърчили поддръжниците му да щурмуват Капитолия на САЩ по време на въстанието на 6 януари. Мъск закупи Twitter и възстанови акаунта на Тръмп през ноември 2022 г.

През март бившият президент се беше завърнал в социалната медийна платформа Facebook на Meta Platforms Inc. за първи път от 2021 г. насам, като написа "Върнах се!" и сподели 12-секунден видеоклип от победната си реч в изборната нощ през 2016 г. Тръмп се връща в опасен момент за X, която разтревожи рекламодателите с промените в политиките си за модериране на съдържанието.

Повече по темата четете в bloombergtv.bg.

Снимка: realdonaldtrump/X