Русия с нова тактика: Потапя кораби покрай Кримския мост, за да го защити

Това сочат данни на украинското военно разузнаване

23.08.2023 | 16:35 Редактор: Михаела Кирилова
Русия с нова тактика: Потапя кораби покрай Кримския мост, за да го защити

Русия пробва нова защитна тактика за Кримския мост - потапя кораби около основите му, за да го защити от морски дронове. Това сочат данни на украинското военно разузнаване (ГУР). Според тях руските военни в момента потапят втори кораб край съоръжението, а плановете са да бъдат използвани поне още четири такива кораба. Между тях и колоните на моста ще бъдат добавени още защитни съоръжения.

В последните месеци Кримският мост беше атакуван на два пъти, което доведе до временно частично затваряне на съоръжението. В началото на октомври 2022 година беше взривен микробус с експлозиви, който преминаваше през съоръжението. В средата на юли 2023 година пък част от едното платно беше разрушено от морски дронове и ремонтните работи още продължават. Очаква се те да приключат напълно към началото на ноември.

Според британското военно разузнаване в момента руските военни опитват да възстановят мостовите съоръжения, но повредите са сериозни и едва ли биха издържали тежка военна техника, допълват от Министерството на отбраната в своя публикация в социалната медия Х.

Повече по темата четете в Investor.bg

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Бунтата
преди 8 месеца
1
5 rate up comment rate down comment 3
Бунтата
преди 8 месеца
Абе това британско военно разузнаване,как си изкарва заплатите като бръщолеви само простотии!!!! Сигнализирай за неуместен коментар