Възстановяването на Хаваите ще отнеме години, Безос дарява 100 млн. долара

"Джеф и аз сме съкрушени от това, което се случва в Мауи", написа годеницата му - Лорън Санчес

12.08.2023 | 21:09 Редактор: Искра Ангелова
Възстановяването на Хаваите ще отнеме години, Безос дарява 100 млн. долара

Основателят на Amazon Джеф Безос и годеницата му Лорън Санчес обещаваха да предоставят 100 млн. долара за усилията за възстановяване на последиците от пожарите на остров Мауи, съобщи Санчес в профила си в Instagram.

"Джеф и аз сме съкрушени от това, което се случва в Мауи. Мислим за всички семейства, които са загубили толкова много, и за общността, която остана опустошена", написа Санчес.

Тя добави, че "двамата създават фонд и отделят 100 млн. долара, за да помогнат на остров Мауи да си стъпи на краката сега и през следващите няколко години, когато се установят непрекъснати нужди".

Тази седмица горски пожари опустошиха Хаваите. Силните ветрове на урагана Дора помогнаха за разпространението на пламъците. Повече от 80 души загинаха, а хиляди бяха разселени, тъй като домове и предприятия бяха обхванати от пламъци.

Възстановяването на щетите на острова може да отнеме години.

Безос и Санчес са заедно от 2019 г. и се сгодиха по-рано тази година, припомня БГНЕС.

Безос е изпълнителен председател на борда на директорите на Amazon (AMZN) и собственик на "Вашингтон пост". Нетното му състояние възлиза на 163 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Блумбърг.

Тази сума го поставя на трето място сред най-богатите хора в света.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
БАРО
преди 8 месеца
НЯМА НЕНАКАЗАНО ЗЛО, НА АМЕРИКАНЦИТЕ ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО НАПРАВИХА ПО СВЕТА ЩЕ ИМ СЕ ВЪРНАТ ТЪПКАНО Сигнализирай за неуместен коментар