14 опита за палеж на различни бюра за наборна военна служба в Русия

Атаките са били предприети от жени

02.08.2023 | 15:12 Редактор: Михаела Кирилова
14 опита за палеж на различни бюра за наборна военна служба в Русия

Най-малко 14 опита за запалване на бюра за наборна военна служба са били извършени в Русия през последните три дни. Инциденти е имало както в Санкт Петербург, така и в Подмосковието, в Казан, Омск и други градове. В Копейск (Челябинска област) на 1 август за опит да запали военното окръжие е била задържана 54-годишната местна жителка Ирина Р. Тя хвърлила коктейл "Молотов" в лекарския кабинет на сградата.

Същата нощ е бил предприет и опит за запалване на бюрото за наборна военна служба във Вернхнеуралск. На мястото на произшествието е била задържана 34-годишната местна жителка Даря Ш. В Калуга пък за опит да подпали военния комитет е била задържана 78-годишна пенсионерка.

В Забайкалието е заведено наказателно дело срещу 17-годишната ученичка Адиса Д., която също се опитала да подпали военен комитет. По нейните думи, указанията да хвърли бутилка със запалителна смес ѝ били дадени от телефонни измамници. Те  казали, че в окръжието "имало шпионин, който предавал на разузнаването на Украйна данни за жителите на областта", съобщават журналисти в Telegram.

"Инцидентите с опити за палеж на военни окръжия зачестиха след въвеждането на нови ограничения за тези, които се опитват да избягнат службата в армията. Тези опити вероятно са свързани с очакваната втора вълна на мобилизацията", отбелязват авторите на поста, пише DW.

"Радио Свобода" констатира, че в повечето случаи, за които е станало известно, опитите за палеж на военните комисии са били предприети от жени. При това за политически искания изобщо не е ставало дума.

Снимка: БГНЕС

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
ЦЯЛАТА НИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ СЕ ПРОЯЖДА ОТ КОРУПЦИЯ. ПРИЧИНАТА Е КОНЦЕНТРАЦИЯТА НА ВЛАСТ. МИЛИОНИ ЗАВИСЯТ ОТ ЕДИНИЦИ И ТОВА ВОДИ ДО ИЗВРАЩЕНИЯ. ИМПЕРИИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗДРОБЕНИ НА МАЛКИ ОБЩЕСТВА ЗАПАЗВАЩИ КУЛТУРНИТЕ ИМ ТРАДИЦИИ. УНИЩОЖАВАНЕТО НА КУЛТУРИ, ЗА ДА БЪДАТ ОГРАБВАНИ НАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ Е ПРОТИВ ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА. ПРИРОДАТА ПОСТИГА РАВНОВЕСИЕ ЧРЕЗ РАЗНООБРАЗИЕ. КОНЦЕНТРАЦИЯТА НА ВЛАСТ ВОДИ ДО ВОЙНИ И ИЗЧЕЗВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Сигнализирай за неуместен коментар