Путин: Русия е готова на всичко, не искаме пряка война със САЩ

Нашите ръководители на определени подразделения общуват помежду си, консултират се при кризисни ситуации, изтъкна президентът

30.07.2023 | 07:42 Редактор: Елеонора Танева
Путин: Русия е готова на всичко, не искаме пряка война със САЩ

Русия е готова за всякакви сценарии, но не иска пряк военен сблъсък със САЩ, заяви руският президент Владимир Путин по време на беседа с журналисти в Константиновския дворец, предаде ТАСС. Той визира инцидентите в Сирия.

"Винаги сме готови за всякакъв сценарий, но никой не иска това и по инициатива на американската страна навремето създадохме специален механизъм за предотвратяване на тези конфликти. Директно нашите ръководители на определени подразделения общуват помежду си, имат възможност да се консултират при всяка кризисна ситуация. Това показва, че никой не желае никакви сблъсъци", каза Путин, цитиран от БТА.

Контраадмирал Олег Гуринов, заместник-ръководител на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, съобщи, че от началото на тази година самолетите на водената от САЩ международна коалиция са извършили 23 опасни сближавания със самолети на руските Въздушно-космически сили (ВКС) в небето над Сирия. Безпилотните летателни апарати са нарушили безопасността на полетите в Сирия 340 пъти.

Само на 27 юли изтребители на проамериканската антитерористична коалиция са нарушили сирийското въздушно пространство осем пъти. 

Снимка: БГНЕС