Съветник на Зеленски: Путин няма избор, освен да моли за преговори "с някого за Украйна"

Изказванията на руския президент за бягството на руските войски от Киев не съдържат и капка истина, заяви Михаил Подоляк

29.07.2023 | 22:25 Редактор: Елеонора Танева
Съветник на Зеленски: Путин няма избор, освен да моли за преговори

Изказванията на Владимир Путин, че бягството на руските войски от Киев е станало по нечие желание, не съдържат и капка истина, така че просто трябва да бъдат игнорирани. Това заяви украинският президентски съветник Михаил Подоляк, коментирайки думите на руския президент за причините за отстъплението на окупаторите от край Киев.

"Време е да признаем, че темата "Путин" днес не е човек, чиито твърдения имат значение, съдържат поне малко истина, влияят на глобалните процеси и определят хода на събитията“, каза Подоляк, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Той подчерта, че днес Путин няма друг избор, освен да моли за преговори "с някого за Украйна" и да разказва "басни" за бягството от Киев "по желание".

"Просто игнорирайте хленченето на Путин и много бързо ще се решат", призова Подоляк, цитиран от БГНЕС.

Агенцията припомня, че на среща с лидерите на африканските страни Владимир Путин отново се опита да представи Украйна като агресор, а Русия като миротворец. Той изрази съжаление, че именно Украйна отказва предложените от Русия преговори. В същото време Путин уверява, че бягството на руснаци от близо до Киев уж бил първият етап от прекъснатия мирен процес.

"Всъщност проектът на този договор беше съгласуван, но след изтеглянето на нашите войски от Киев, за което бяха бяхме помолени да направим това, за да създадем условия за сключване на окончателно споразумение, властите в Киев се отказаха от всички предишни споразумения“, каза Путин. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Боян Георгиев
преди 8 месеца
Ха ха ха ха ха сънищата са приятно изживяване, особено когато са мокри! Сигнализирай за неуместен коментар