Трагедия в Бразилия: Врив в земеделски кооператив уби 8 души, има и ранени

Един човек все още се води за изчезнал

27.07.2023 | 17:49 Редактор: Искра Ангелова
Трагедия в Бразилия: Врив в земеделски кооператив уби 8 души, има и ранени

Земеделски кооператив в Южна Бразилия преживява трагедия, след като в сряда вечерта се взриви силоз, съобщи TVP. Според правителството на щата Парана, това е довело до смъртта на осем души, а един човек все още се води за изчезнал. Има и ранени, които са хоспитализирани.

Взривът е станал в кооператива C.Vale в малкия град Палотина, на около 600 км от столицата на щата Куритиба. Парана е един от водещите щати в Бразилия по производство на зърно.

Все още не е ясно каква е причината за експлозията.

Компанията C.Vale, която съхранява зърно в 125 склада в пет бразилски щата и в Парагвай, заяви в отделно изявление, че в четвъртък спасителите продължават да претърсват развалините в търсене на изчезнал човек, пояснява БГНЕС.

"Дълбоко съм натъжен от това, което се случи в C.Vale. Изказвам съболезнованията си на семействата на жертвите", написа министърът на земеделието Карлос Фаваро в платформата за съобщения X, известна преди като Twitter.

Изпълняващият длъжността губернатор на Парана Дарси Пиана се отправи към Палотина, град с население около 35 000 души, заедно с държавни секретари, за да проследят спасителните операции и да окажат подкрепа на семействата, съобщи правителството.

Снимка: БГНЕС