Внезапно почина известен руски бизнесмен. Близките му: Огромна загуба

Предварителната причина за смъртта на Антон Черепенников е сърдечен арест

22.07.2023 | 17:20 Редактор: Искра Ангелова
Внезапно почина известен руски бизнесмен. Близките му: Огромна загуба

Директорът и собственик на IT компанията "ИКС холдинг" Антон Черепенников е починал в събота на 40-годишна възраст. Това са съобщили от пресслужбата на компанията, цитирани от ТАСС.

"С голяма тъга съобщаваме, че на 22 юли, събота, на 40-годишна възраст почина ръководителят на "ИКС холдинг", известният руски технологичен предприемач Антон Андреевич Черепенников. Всички скърбим за него в тези моменти", се посочва в съобщението.

Предварителната причина за смъртта на Черепенников е сърдечен арест, това са съобщили за руската агенция от пресслужбата на компанията.

Максут Шадаев, ръководител на Министерството на цифровото развитие на Руската федерация, е изразил съболезнования на семейството и приятелите на Черепенников и е обещал да окаже цялата възможна подкрепа на компанията и нейните служители, информира "Фокус".

"Антон е суперенергичен, суперамбициозен, нереалистично смел предприемач, който успя да събере около себе си уникален екип от инженери и разработчици. Не мога и не искам да пиша "беше". Именно благодарение на активната позиция на Антон и успеха на неговите компании индустрията се разрасна бързо. Неговото напускане е огромна загуба за всички нас", написа Шадаев, чиито думи са публикувани в канала Telegram на Министерството на цифровото развитие.