Полските служби: "Вагнер" е в Беларус, ще изпълнява мисиите на Кремъл

Според Станислав Жарин първите "вагнеровци" са пристигнали в Беларус

16.07.2023 | 11:01 Редактор: Михаела Димитрова
Полските служби:

Групата "Вагнер" присъства в Беларус, полските служби наблюдават ситуацията, те ще бъдат използвани, в крайна сметка изпълняват мисиите на Кремъл е заявил държавният секретар на кабинета на министър-председателя, заместник-координатор на специалните служби на Полша Станислав Жарин, съобщи Wgospodarce.

"Групата "Вагнер" присъства в Беларус. Пристигнаха първите "вагнеровци", в момента може да са няколкостотин. Полските служби следят ситуацията, за да знаят колко в крайна сметка ще се окажат в Беларус", пише той в Twitter.

"Смятаме, че досега група от няколкостотин души е изпратена в Беларус. Крайният мащаб на тяхното участие в тази страна все още не е известен. Този случай се следи от полските разузнавателни служби", e посочи той.

"Знаем едно нещо, руснаците ще експлоатират групата "Вагнер", както го правят навсякъде по света. Вагнеровците де факто изпълняват мисии за Кремъл и от името на Кремъл", е добавил той, цитиран от "Фокус".

Говорителят на украинската гвардия Андрий Демченко е съобщил по-рано, че украинската гранична охрана регистрира движението на отделни части на руските наемници от групата "Вагнер" в Беларус.

Снимка: БГНЕС