Взимат ключови решения за бъдещето на НАТО и подкрепата за Украйна срещу Русия

Джо Байдън ще се срещне с украинския си колега Володимир Зеленски

11.07.2023 | 07:30 Редактор: Тодор Петров

Започва срещата на върха на НАТО в Литва. Очаква се по време на форума да бъдат взети важни решения, касаещи бъдещето на Алианса. 

Войната на Русия срещу Украйна е сред основните точки в дневния ред, заедно с обсъждането на бъдещия път за присъединяване на разкъсваната от война страна към НАТО. Очаква се всичките 31 лидери да заявят още веднъж твърда подкрепа за Киев. 

Стремежът на Украйна за членство в пакта поставя известни разногласия между страните членки. Ще се обсъжда и предоставянето на още оръжия и боеприпаси за украинската армия. По време на срещата на върха президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. Очаква се двамата да разговарят на четири очи. 

В българската делегация са премиерът Николай Денков, военният министър Тодор Тагарев и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов. Заради срещата Вилнюс е на практика затворен почти изцяло при изключителни мерки за сигурност.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тайно
преди 9 месеца
Тайно ще обсъдят "коалицията на желаещите", а Тагар и Денков ще се надпреварват кой първи да вдигне ръка България първа да предложи този вид "помощ" за Украйна. После тайно от обществото, по същия начин,по който се клеха, че няма да пращат оръжие, ще пратят жива сила, състояща се от хора, изгарящи от желание да се простят с живота си. След това, като се върнат "чувалите с.." (цитат Сор@@) , ще има пелтечене за морала, дълга и измислените ценности. Сигнализирай за неуместен коментар