Украйна заяви, че няма да използва касетъчните боеприпаси в Русия

В петък САЩ обявиха, че ще доставят масово забранените по света бомби за контраофанзивата

09.07.2023 | 21:06 Редактор: Юлиан Христов
Украйна заяви, че няма да използва касетъчните боеприпаси в Русия

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников приветства решението на САЩ да изпрати касетъчни бомби на Киев, като заяви, че това ще помогне за освобождаването на украинската територия, но обеща, че боеприпасите няма да бъдат използвани в Русия.

В петък САЩ обявиха, че ще доставят на Украйна масово забранените по света касетъчни боеприпаси за нейната контраофанзива срещу окупационните руски сили.

Резников заяви, че боеприпасите ще помогнат за спасяването на живота на украинските войници, като добави, че Украйна ще води строг отчет за използването им и ще обменя информация с партньорите си, пише БГНЕС.

"Нашата позиция е проста - трябва да освободим временно окупираните си територии и да спасим живота на нашите хора", написа Резников в Twitter.

"Украйна ще използва тези боеприпаси само за деокупацията на нашите международно признати територии. Тези боеприпаси няма да бъдат използвани на официално признатата територия на Русия", написа още той.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
?????
преди 9 месеца
Те са опасни и за войниците, и за цивилните, картоф! Не случайно са забранени. Никоя нормална държава не би ги използвала на своя територия срещу своето население. Забравих, тези територии са изцяло заселени с руснаци, които не смятате за хора. Затова ползвате обеднен уран и касетъчни боеприпаси. Да не заиграе тактическото....., че после- "ние сме невинни"!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Бойко
преди 9 месеца