Северна Македония няма да прави промени в Конституцията си

ВМРО-ДПМНЕ обвиниха управляващата партия, че защитава интересите на България

09.07.2023 | 18:50 Редактор: Юлиан Христов

Няма да има промени в Конституцията на Северна Македония, обявиха от централата на ВМРО-ДПМНЕ. Партията обвини управляващия Социал-демократически съюз, че защитава интересите на България и отхвърля предложения на опозицията.

Организацията на Християн Мицкоски иска промените в Конституцията да влязат в сила при пълноправно членство в Евросъюза и настоява за гаранции от европейските институции за македонска идентичност, език и история, а България да изпълни решения на европейския съд за правата на македонците.

Мицкоски обяви снощи, че ВМРО-ДПМНЕ е взела решение да спре всички официални комуникации на двустранно ниво с представители на правителството, освен ако не се договарят нови избори.

"Да седнем и да се договорим за изборите, кога ще бъдат изборите, как ще бъдат изборите, по какъв начин - с техническо правителство, без техническо правителство или всичко, което е свързано с изборите. Имаме процес на отлагане, което означава, че нямат подкрепа за това, което приеха без да консултират опозицията и македонския народ. А от друга страна, когато народът и опозицията търсят решение за национално единство и консенсус, те непрекъснато ги отхвърлят, защото играят на една-единствена карта, а това е интересът на България, и непрекъснато отхвърлят инициативите на опозицията заедно с народа", каза той.


1
4 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 9 месеца
Тия са пълни ненормалници. Никакъва Европа за тях. Сигнализирай за неуместен коментар