Украйна: Войските ни напреднаха с повече от километър близо до Бахмут

Твърденията им обаче се различават от тези на Русия

07.07.2023 | 16:26 Редактор: Вяра Димова
Украйна: Войските ни напреднаха с повече от километър близо до Бахмут

Украйна заяви, че нейните войски са напреднали с повече от километър близо до град Бахмут през последния ден на боеве срещу руските сили, предаде Ройтерс.

Констатацията беше от последните, с които Киев сигнализира, че контраофанзивата, която започна в началото на юни, постепенно бележи напредък. Украинските твърдения за боевете в района на Бахмут обаче се различават от тези на Русия, отбелязва Ройтерс.

"Силите за отбрана продължават да държат инициативата там, оказват натиск върху противника, провеждат щурмови операции и напредват по северния, и южния фланг", каза по украинската телевизия Сергий Черевати, говорител на източното военно командване.

"По-конкретно, през последното денонощие те напреднаха повече от един километър", добави той.

Генерал Олександър Сирски, който командва украинските Сухопътни войски, също заяви, че те напредват по посока на Бахмут, но не влезе в подробности. Говорител на генералния щаб на украинските въоръжени сили съобщи за "частичен успех" в района на село Клишчиевка, югозападно от Бахмут, информира БТА.

Руската информационна агенция РИА Новости цитира източник от руската армия, според когото тази седмица силите на Москва са отблъснали атака срещу Клишчиевка и са прочистили района от останалите украински войски.

Ройтерс посочва, че не може да провери през независими източници информациите за ситуацията на бойното поле.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 1
Напред братя
преди 9 месеца
Бравооооооо! Чак километър и половина- 1500 метра. Велики сте ! След 3 години ще стигнете бившата граница. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Б. З.
преди 9 месеца
Като дойдат на всеки балкон ще се вее червеното знаме на победата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 5
Цял километър...Може
преди 9 месеца
С това темпо Кога смятате да стигнете Москва ? Ако въобще ви останат живи укри....А Русия още не е започнала Контра на контрата. Е тогава ще видите баба си ! Сигнализирай за неуместен коментар